Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu gråter videns första unge

Istället fylldes dessa
små händer med tårar
så övergivet och stilla
och smutsen rann bort
i smala rännilar av vatten
och salt
i skräck och
rädsla om natten.

Sov du lilla videung.

Och dessa så nyfikna
små öron fyllda av dagens
fantasi
överröstades nu
av trygghetens förtvivlade
skrik.

Händerna krampaktigt i
täcket höll
ögonen vidöppet
gnistrande kallt
åsåg vad en stark
kan göra mot den
som är svag.

Gud är inte god som inte
låter en videung få sova.




Fri vers av Vildand VIP
Läst 189 gånger
Publicerad 2008-12-21 09:48



Bookmark and Share


  Vildand VIP
Ja och människan är djävulens överman, och den här gången min far.
2008-12-21

  Larz Gustafsson VIP
Gud är god mot alla som öppnar sina hjärtan för Hans godhet.
Det är aldrig Hans vilja att någon far illa.
Djävulen, däremot...
2008-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real