Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem sår Al fröet?


Blues spelas i samklang med det liv som levs

Än I Dag Spelas Blusens Innersta Väsen

 

En konformig spunnen sträng i silver som är fastspänd på en svarvad gitarrkropp i solid al.

 

Fälld i Tjeckoslovakien... Av ett öra för klang långt innan trädet fälls som sedan formas till det fullkomliga.

 

Ett omfång och klang som fångade själarna på en dammig landsväg vid korsningen 61/64 där stenar rullar och minnen spelas i samklang med det liv som levdes.

 

Det svårmod som gav karaktär av kringdrivande på öppna landskap bands samman i de texter som spelades och sjöngs.

 

Den gav en stunds närvaro av glädje och dans i en svår tid då musiken stillade hunger, trötthet, sorg och armod.

 

Strängar i silver på en svarvad gitarrkropp betydde då och betyder än idag en stunds njutning i välbehag att få framföra eller höra en blues melodi.

 

Spelandet som trollband musikern när han förenades med sitt instrument i ett crescendo av känslor.

 

 

 

 

 

 

Blues Is the Healer

 

 

 

 

 

 Ad infinitum ars amandi ad valorem

(I det oändliga konsten att älska i det oändliga)

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av MeAmmie VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-05 17:59



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Du skriver så det verkligen låter Blues!
Höjer min burk med moonshine och skålar till din ära!
(Du, lyssna till Joe Bonamassa!)
2009-01-07

  Inkarasilas
Strängar i silver på en svarvad gitarrkropp.

Gimme shelter fyj fan så snyggt, kurvan som kröker sig som en kvinna och strängarna, vafan det är oh ah Blues!
2009-01-05
  > Nästa text
< Föregående

MeAmmie
MeAmmie VIP