Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte helt seriös.........


Kyrkorgel

Nu trampar organisten i klaveret
sakrala toner dånar genom ben och märg
På altarskåpet krusar sig faneret
Så rosigt röd är unge kantorns ansiktsfärg

när han nu smeker ömt det vita benet
som elefantens betar har fått släppa till -
De små tangenterna, som just i skenet
från orgellampan, tvingats till en jubeldrill

Hör, hur en skur av vilda toner sprutar
från kyrkans heliga organ som ljuvlig spasm
Ur rör och pipor innerligen tutar
en helt akustisk, mycket from, fontänorgasm




Fri vers av papillon
Läst 275 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-12-23 22:21



Bookmark and Share


  Per Rydberg
Jag uppskattar ditt gedigna hantverk och läser med förtjusning din glimten-i-ögat-dikt, vars slut gör att jag får en bild av en gammal metallblank ångdriven brandspruta. Ett trevligt läsestycke så här på julaftonens morgon, tack!
2008-12-24

  halmstrå
Långordad och finurlig
och vilket slut, en salut värdig ett kloster
(du vet väl att man i shakespeares tid använde ordet kloster som en omskrivning för bordell!?)
Du är en ordmästare du!
2008-12-23

  vera gade VIP
ja det är trevligt med rim - och orglar- å´de´
2008-12-23

  Erik L
Kanske inte helt seriös men helt seriöst rolig och skickligt skriven, men så är jag ju svag för rimmad vers också! Bravo utbrister jag!
2008-12-23
  > Nästa text
< Föregående

papillon