Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att dömma någon för hur man ser ut, är att dömma sig själv.


Du ser mig...

Även om jag har trasig klänning
är jag ren under

Även om mitt hår är talligt
så har jag tvättat det idag

äger ingen borste

Förlåt om jag skrämmer dig
men jag finns också

Du ser mig
för när jag kom

då gick du

Varför?

Du själv har kanske snygga kläder
men hann du duscha idag?

Döm inte innan du vet
håna inte
skratta inte

hur vet du hur jag mår?

se mig i ögonen
säg att du har mer rätt att finnas
då ska jag tro

men flacka inte med blicken

och du

tack för att du lämnade
hela bänken när du gick.

Du vet ju inte att det är min säng.....




Fri vers av ia VIP
Läst 666 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2005-08-21 10:41



Bookmark and Share


  Quasimodo
Fint och starkt om hur att se varandra i hela det vi är och känner som personer, liv och själar !!!
2008-05-09

  Totimomo
Klockren :) Själv gömmer jag mig bakom en fasad, levande charader. Inget är som det verkar i världen. Inget är svart, eller vitt. Allt är väl grått egentligen...vem är du, vem är jag..? Levande charader
2008-02-06

  Lejonhjärtas poesi
Vi människor har så lätt att döma varandra på förhand, se hela människan i sin nakenhet i stället för att döma för hennes yttre.
2007-11-26

  coffe
håller med dig fullt ut,
positiv energi är den som är fri .....c
2007-09-23

    Mr.painter
Ett berörande ordspråk om sanningen dom flesta döljer eller bara skriker ut, kanon ord
2007-03-16

  Rublev
Tack för din skarpa blick och ditt varma hjärta! Gör ont att läsa och ändå så fylld med ömhet...
2005-08-21
  > Nästa text
< Föregående

ia
ia VIP