Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett stenkast från nu



Hur undrande står inte träden,
inför din nakenhet

dröjande vid, det bottenlösa

skymningen aldrig närmare än så,
än vid dina ögons horisont


hör du vinden viska;

lyss till gången tid som passerade
ett dåtidsmörker,

fallen ur dina öppna händer

steg mot framtid närmare marken,
rötter runt det formlösa


formar ett jag,
en morbid bild av döden

ännu ett ansikte mot världen
öppnar stänger


hur tecken bidar liv
ett foster ur myllan växer
tänjer vrider, moturs




lusten att falla







Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-26 18:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund