Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske att 'utbrändheten' är något annat, baksidan av det 'maniska myntet'?


MANISK - Utförsäkringskassan VII

 

 

Han fått sökande brev
av sin första fru
Lät det ligga nära ett år
innan han tog kontakt

För f d frun
fanns inget intresse
Däremot för hennes dotter
han betraktat som sin

Han under åren
sörjt förlorad kontakt
Nu tog han chansen
att söka upp henne

Mötet känslosamt glatt
Hon är nu vuxen
Gift med tre barn
Han betraktas som hennes pappa

Men något blivit snett
Fortsatta kontakten bröts
Han trodde ’dotterns’ man
Blossade av stark svartsjuka

I sin iver, närmast manisk
han startar räddningsaktion
ur svartsjuka mannens garn
Ringer polis och socialjour

De kan inget göra
Då inget alarmerande skett
Råder honom efterforska
För att stilla oron

Han ringer runt
Trummar ihop
Jägarkompisar, ifall ’jag’ fallerar
När han hos ’dottern’ intervenerar

’Jag’ ringer väninna
Socialjour och kvinnojour
För att få råd
Om hur agera

Får bekräftat
gör inget nu
Ta reda på mera
För att bättre planera

Om missförhållanden är fallet
Ringa ’dotterns’ arbete
Ta reda på
Hur det egentligen är

Han kom till slut
På bättre tankar
Valde vänta, insåg
Obesvarade mångfalt samtal

Kunde faktiskt vara
att hon har valt bort honom
då han visat sig vara
i en manisk period

 

 

 

 

© Gunilla N
    081227

 

 

 

 






Fri vers av Gunilla VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-28 01:36



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Berörande att läsa ..... men det ligger så mycket i Dina rader .....
2010-07-19

  Rolando Furioso
Manisk - depressiv. Inget att leka med
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP