Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden gick...dagar blev till veckor

Det var en augustimorgon

ganska sådär i slutet

klockan ringde för uppstigning

 

Sakta sattes kläderna på

frukosten stod orörd kvar på diskbänken

ingen smink, ingen håruppsättning

ögonen var svullna av tårar

 

Tunga gick stegen mot bussen

motvilligt gick flickan av när det var dags

böjt huvud mot skolans ingång

tittade inte upp mot någon

hittade den skrämmande aulan

 

Slog sig ner på en stol

svarade ja när namnet ropades upp

följde med till klassrummet

 

Tiden gick...

dagar blev till veckor

 

Förhoppningen att skräckens grundskola var slut

allt började om på gymnsiets skola

 

Såg sig omkring i korridoren

mötte blickarna som sårade djupt

kände slagen som gav ärr

 

Dag ut, dag in

tårarna som följeslagare

rädslans tomhet

skräckens dagliga sanning

 

Ständiga påhopp

självkänsla, självförtroende försvann




Fri vers av Cajsa
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-28 12:42



Bookmark and Share


    eva m h
Önskar dig ett 2009 med många goa kramar ,varma hjärtliga ord,ljus och glädje!
2008-12-29

  Fånga dagen
otroligt starkt skrivet berörande
och jag vet hur det är har vart mobbad jag med och självkänslan självförtroendet det försvann

Men hoppas du som jag låter dessa minnen försvinna och släppa in det som är bra i det vuxna livet istället


Jag har tagit med mig stämpeln som överviktig tjock hela livet allt började i lågstadiet även i lekis kände jag mig annorlunda

kram Anna-Karin
2008-12-28

  Mats Henricson
Jag har, faktiskt, själv varit mobbad, men jag tog tag i situationen, ställde till ett "jävla liv", kopplade in rektor, föräldrar, lärare och andra, så mobbarna fick "på moppe" . Sedan var det Ingen som gjorde något mot mig mer....
2008-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Cajsa

Mina favoriter
Avskedet
Vet du om
din sorg