Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ark från livets mörka sida

 

Jag talar inget vackert språk

när frustration stavas mitt namn

Rakbladsvassa ögonblick rinner fram

skär bort bitar från drömmar jag byggt

Hopplösheten kryper över ryggen

lägger sina kalla händer på mina axlar

skakar min kropp

så att ångestvattnet

som samlats inom mig 

forsar fram 

möts av torra, snart våta kinder 

Jag talar inget vackert språk

när mina läppar formar vanmakt

och ger ny kraft i lungorna 

läten från en svunnen tid 

möter dagens mörkaste ljus

Det ekar dovt i den grotta som kallas livet

 

Hukar mig

kryper ihop mot kall stenvägg

söker skydd för mina drömmar

längtar mig bort 

blundar ett tag

Önskar mig hel igen 

 

Plockar blad ur min längtan

finns

finns inte

finns

finns inte

finns... 




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 447 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-12-30 01:55



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Jag önskar dig också hel....och säger tack för en stark text
2009-01-06

  Johan Bergstjärna VIP
Ja ibland kan det kännas & te sej så där svart.
Men jag tror ljuset aldrig är långt borta.
Bra skrivet.
2008-12-31

  MeAmmie VIP
Ett känslosvall av stora mått mätt. Som jag också har på mitt sätt upplevt! Men du beskriver det så fantastisk bra så jag finner inga fler ord<3/Ammie
2008-12-30

  Blomster
Att existera utan att leva är nog bland de värsta känslor och tankar som finns... Vanmakten tar över och trots att allt inom en skriker lägger man sitt öde i den mörka lådan eftersom man inte tror att man ska finna styrkan - eller känslan av värdighet - att lägga ödet i lådan med ljus...

Du har skrivit en stark text som jag tyvärr känner igen mig i allt för väl. Texten talar dock om ett hopp för du väljer trots allt att avsluta med ordet "finns" och jag hoppas innerligt att du håller fast vid den tanken!
2008-12-30

  JNI
väldigt fina rader !

men härligare då att sitta under ett blommande äppelträd och bort från en kall vägg..
2008-12-30

    tramp
snyggt formulerat ...din text drar fram som åskmuller i gryningstimme

applåd !
2008-12-30

    Herr Ångest
Mm, låter nästan som om du haft besök av mig??

:O

hehe...

Bra skrivet var det iaf!
2008-12-30

  Spider
förvirrad ser jag mig om kring... undrar.....
den tonen smyger sig på mig......

får nog låna din längtan och sätta mig och plocka ett par blad..slå armen om dig yster...och tala om för dig hur det nu är med tomten...
2008-12-30

    Damir
Här känner man igen sig.. bra skrivet.. som alltid..
2008-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du