Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

2009-01-04

Ha he hi, jag hörde ett av alla dessa utmärkta program på P1, denna gång om att Annette Kullenberg skrivit en biografi kring en av svensk modern jounalistiks stora - Marianne Höök. Och visst undrade jag vem denna Höök var.  Och jag mötte, även denna gång, en kvinna som jobbade för fem, gjorde misstaget att överglänsa sina kollegor, gjorde misstaget att ta ställning och ändra sig, gjorde misstaget att vara 'promiskuös', gjorde misstaget att vara vacker och stiligt klädd, gjorde misstaget att vara kvick och vass, samt misstaget att inte vara en 'god mor'.

Nu har jag ännu inte läst boken och jag kanske inte ska uttala mig så mycket om just denna kvinna, men av det jag hört och läst hittills så tycker jag mig känna igen de välkända skulderna som omgivningen så gärna vill lägga på duktiga kvinnor, avundsjukan och den fanatiska ivern i att hitta fel hos henne, anspelningarna på sexuella preferenser, förföljelser och hat.

Är det förvånande att hon begår självmord vid femtioett års ålder 1970? Knappast. Är det förvånande att hon inte ens är omnämnd i wikipedia?




Övriga genrer av Ulf Popeno
Läst 269 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-04 22:11



Bookmark and Share


    Tea Alex
Nä det är inte så förvånande alls, har ofta en uppfattning av att kvinnor ska rätta sig efter nån sorts fånig mall som nästan ingen passar in i. På nåt sätt. Svårt att förklara. Man får vara ganska mkt, men lagom i taget på nåt vis...*funderar*
2009-01-07

    Erika H
Jo visst är det spännande att höra talas om "nya" människor, dessutom personer som satt en prägel inom ett gebit.

Och visst är det lätt att förföras av sina egna tankar om att denna skulle vara en urkraft.

Vet inte hur många gånger som jag träffat människor jag haft en uppfattning om, innan mötet, för att sedan snabbt få dra tillbaka mina åsikter, skapade till dels av andra, och sätta rätt etikett på.

Det är bara att konstatera, efter din text, att vissa människor föddes vid fel tidpunkt. Det tar låång tid att förändra, om det ens går alls.
2009-01-05

  Carola Zettergren
Välförfattad och intressant läsning!!!Tack för lästipset!
2009-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno