Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i 90 grader


Meditation

Det kändes varmt i själen att blunda och tyst sitta kvar bland alla människor i den lilla bastun. Ingen sa nåt och alla var inne i sin egen lilla process. Och jag kunde känna en samhörighet i det. Det fanns inte längre de där små centimetrarna som markerade våra kroppsliga sfärer. Det fanns inte längre någon avsky emot att vi alla blandade vårt svett. Orden fanns inte längre, men vi visste alla därinne vad det betydde när någon gnydde eller stönade. En enorm trygghet och kärlek fanns i mig när vågorna av pulserande kroppar spreds in i min, när tunga andningar dansade längs min hud. Tanken slog mig att det måste vara så här att meditera tillsammans.




Övriga genrer av Ulf Popeno
Läst 405 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-01-12 11:15



Bookmark and Share


    Erika H
Fast jag tror att meditationen är en inkapslad process, även om flödet sprids i rummet. Inte för att jag verkligen vet... har endast mediterat ensam. Och då är jag låst inuti mig själv.

Men jag tycker mycket om känslan du ger här. Alla fullt medvetna om varandra i egna tankar... flytande utan tid och rum... bara hettan, svetten och njutningen.

Och den bilden är mycket mer spännande än en gruppmeditation någonsin kan bli.

Härligt skrivet! Känner värmen ända hit.
2009-01-14

  bögpoesi
Du är underbar Ulf!
Jag förstår din känsla
tänk om människans mentalitet leder till telapi genom denna närvaro som för med sig i tystnaden?

En köksfläkt hörs inte tills den stängs av

/Jamin
2009-01-13

  Kristina Wallbing
Ja, visst finns det en samhörighet i tystnaden. Jag åker ibland iväg till en retreatgård på en tre-dagars tyst retreat tillsammans med ca. 20 andra. Under dessa stilla tysta dagar upplever jag nästan alltid en märklig samhörighet med dessa människor som jag inte ens vet namnen på. Vi vänder oss in mot oss själva men inte i isolation och ensamhet utan i en trygghet som för oss mot varandra. Utan värderingar och sociala spel, utan rangordning och prestige. Tillsammans i en tyst kärlek. Det kan låta flummigt, men inte för den som upplevt det. Det är märkligt! Jag känner igen denna känsla i din fina text!
2009-01-12

  Carola Zettergren
Så gjorde ju indianerna i sina svettkojor...
2009-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno