Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
du min välsignade ...


Tjugo år av ensamhet


Jag ska handlöst kasta mig utför klipporna
jag ska hejda alla framrusande tåg

jag ska göra mig känd som en av banditerna
mitt namn ska i vrede och hetta glöda i rubrikerna

och förfärade ska människorna tissla och tassla
om henne som är skyldig till allt det där

Och där likt kristus på korset ska mitt blod få droppa
droppe efter droppe tills jag återgäldat alla judas trettio
silverpenningar till sista lilla ynka öret om det så är det
sista jag gör
bara du lovar mig gud ... ta mig istället och låt inte
pojken dö.




Fri vers av Vildand VIP
Läst 665 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2009-01-17 11:36



Bookmark and Share


    suspicious_minds
väldigt sorgligt och gripande, bra!
2012-08-21

  Teresia Ridell
Starkt, svidande fyllt av sorg.
2010-07-05

  Anna*
Smärtsamt ... starkt ... griper tag och håller fast ...
2010-06-02

  Cosmic Johanna
Starkt griper dikten tag om mitt hjärta.

varma applåder för att du berör.
2009-08-22

  Marlboroman/Hg VIP
Jag fullständigt älskar rebeller – framför allt de som kan uttrycka sin inneboende magma.
2009-08-01

    ej medlem längre
Så stark!
2009-07-21

  dunkar
Riktigt starkt!
2009-05-20

    resilient
en mycket stark bild
2009-05-01

  Svartsilver
OERHÖRT STARKT
2009-02-28

  Eva Langrath VIP
Fryser när jag läser just så kändes det för snart 34 år sedan, men bönen hjälpte inte. Min lilla pojke fick gå till andra landet.

Eva
2009-01-25

  Hans Christian
Strof nr 2, är ruskigt bra, o slutet suveränt. Bravo!
2009-01-22

  Miss Mod
chockerande avslutning, finns inga ord, ingen tröst.
2009-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real