Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Is och glas.




Hjärtat slår pumpar
muskel vidgar drar ihop
klaffar öppnas stängs

vatten i älvar flödar som
blodet i vener och artärer.

Utrymme krävs isar i sjok
töar drivs neråt stockas
isen ändrar flodens väg
söker sig nya vägar
nya fåror bildas trycket
ökar.

I aortan det stasar inga
stränder inget utrymme
begränsat
inget breddar flödet stängs
syrefattigt blod sipprar i
smala strängar
lungor stela klaffar i
tveksamhet går ner
i varv.

Utvidgning
utrymme.

Isbröten under viadukter
och mynningar
knakande krasande
krossbar reser sig
isen på höjd
stockas stasar.

Fullt synlig
hanterbart
åtgärdas.

Där under huden döden
sig gömmer
du ser inte med ögat
ventiler och portar vener
och mynningar under
brofästen stängs.

Det sig självt måste sprängas
i utrymmen som inte finns
isblocken fyller atmosfären
i en kaskad av vitt
av mänskliga händer som
trycker load explode
ismassorna åter virvlande neråt
i älvens fåra strömmar.

Hjärtan brister hjärtan av glas
splittras i en kaskad av
rött virvlande ut i en kropp
som inget utrymme eller
frihet har
där rymd i blodet ingen
given plats finnes.





Fri vers av Vildand VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-20 14:05



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Orden för mig genom ångest och ensamhet, plågsamt vidare ut i en form av intighet. Bokmärker.

Eva
2009-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real