Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan syrenbuskarna finner jag ro

 

 

fönstret blänker av regndroppar
och teet har kallnat i sitt glas

mörkret fyller tommrummet på gården
och jag skriver

jag skriver för varje man
för varje kvinna för varje barn
jag skriver för att överleva
medan regnet smattrar mot glas

syrénerna i min barndom
längs grusstigen mot vårt hus

där byggde jag min framtid
som prinsessa i lyckliga skor

mellan dofterna av buskar
visste jag att kärleken måste få gro
att kärlek inte kommer bara man vill
att varje man och varje kvinna
måste vattna den väl

där
mellan dofterna av syrén
planterade jag min framtid




Fri vers av Latifa Baker
Läst 452 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-20 23:57



Bookmark and Share


  mikael ejdemyr VIP
Känner också doften - av livskraftig överlevnadskonst!
2009-01-22

  Ewa Åkerlind
Så vackert! Jag känner syréndoften ända hit i januarikylan
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Latifa Baker
Latifa Baker

Mina favoriter
En fallen ängel
Ärlighet