Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text som legat i byrålådan ett tag och som skrevs efter ett lunchsamtal om vetenskapstro kontra New Age och religiös tro.


utslag




Du tror på vetenskapen
säger du
ja...det gör jag också
det är bra att pröva en teori
på alla sätt
innan den upphöjs till faktum
och läggs till
som en del i vår samlade
förståelse av världen
Men
hur ska man vetenskapligt
förklara
att alla mina inre instrument
ger fullt utslag
när du är i närheten?
Jag urskiljer
omedelbart
din röst genom sorlet av alla andras
känner din närvaro
i rummet
så som kompassnålen
känner polen
och oemotståndligt dras ditåt
Jag menar...
allt i naturen har ju ett syfte
artens fortbestånd
eller utveckling
och vi är ju båda för gamla för
det första
och bidrar nog knappast
till det andra

vad är meningen?




Fri vers av kia k-n
Läst 433 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-06 22:08



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Meningen är nog att vetenskapen har sitt kall och mycket kvar att upptäcka, men under tiden verkar magin i våra kroppar och sinnen ostört :)
2009-02-06

    ej medlem längre
Ja vad är meningen att rosor blommar sent på hösten?
2009-02-06
  > Nästa text
< Föregående

kia k-n
kia k-n