Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

08.08

Gatulyktorna släcks åtta minuter över åtta
det ljusnar i horisonten men avsaknaden
av slingan lyktorna är påtaglig
mest för den mörkrädda pojken, han
som oroligt går till byskolan varje dag
den som hotas av nedläggning
Lamporna står ännu på fönsterblecken
; hänger i taken
Hjärtat skriker han sneglar över axeln, den sköra, tänk om
men snart, alldeles om en sekund
vid himlens rand, just i kanten vilar ett
klart oranget band
'Uppland står i lågor' nynnar han
ler




Fri vers av Membran
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-30 16:47



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Spännande och väl formulerat..Väntar på ett, hur går det sen!
2009-01-30
  > Nästa text
< Föregående

Membran
Membran