Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Döden

Döden
som ett djup
av tillintetgörelse

Vågar jag tänka
att aldrig mer
kunna tänka?
att vara helt tum
ett avslut i tiden
en prick i evigheten

Jag kramar mitt kors
och hoppas
jag ber
önskar
att jag kunnat
vara övertygad i min tro

Men jag vet inte vad jag
ska
tro om livet
hur ska jag då kunna skapa mig en tro om döden?

Vem kom först
hönan
eller ägget?

Är min själ stark nog
för att segla
till tidernas begynnelse
och tillbaks igen
tidens slut

I olika dimensioner
vi kanske lever

Kanske har jag döden mött
ett tusen tal gånger
i olika epoker

Nu är jag inne på
evigheten
därför lägger jag
min penna
och
sätter punkt
i denna
text.




Fri vers av Tim Söderberg
Läst 331 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-01 01:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tim Söderberg
Tim Söderberg

Mina favoriter
Låt vindarna virvla