Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plogbilen kommer

Vardagens hjältar
plogar på tredje dygnet
med "ymnigt snöfall"

Flygande gnistor
gula lyktor, vägslammer,
snön vräkt i båge

Persson och Gradin,
Mosa-Pelle och Strömmis
med tre dygns skäggstubb

Snus och härdat fett
kaffe nattsvart med socker -
inga finesser

driver rödögda
plogbilschaffisar genom
dagar och nätter










Fri vers av papillon
Läst 262 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-08 07:34



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Det finns plogbillsrörelsen
Och så finns det plogbilsrörelsen
Båda är nyttiga och av godo
2009-02-08

  halmstrå
Det känns så riktigt med karlar som luktar svett och gammalt snus. Och snön som sprutar åt alla håll.
Får riktig reaktionärlusta och funderar på att iklädd huckle och förkläde ställa mig vid spisen för att föda ett par rosiga små barn att sätta brödkanter i munnen på när tänderna kliar.
Får bli när karlarna är färdiga med jobbet *ler förföriskt*
2009-02-08

  lycksele
Dom kan förtjäna en tanke.
Dessa anonyma Vägens Riddare.
2009-02-08

    Nattviol
´snön vräkt i båge´
vitt, rödögt, skäggstubbssvart
och härdat fett!!
klassisk är bilden du tecknar
av hårt slitande män
denna tid på året...
tur de finns så kostymfolket
kan ta sig mot finanserna!!
; )
2009-02-08
  > Nästa text
< Föregående

papillon