Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske den största naturvetenskapliga insikten sedan Galilei påvisade att jorden inte var alltets medelpunkt och lika energiskt förnekad av religösa dårar.


Darwin 200 år

Tålamod, snille
och stor sanningslidelse -
mot vidskepelse,

mot dumhet, feghet,
dogmatisk bibeltro och
mänskligt övermod -

Hundrafemti år
av vetenskapens dagsljus
är otillräckligt

Kreationisters
förstockelse och blindhet
tycks outrotlig

Andens snöpingar -
"bara tro, aldrig tänka"-
ljusets fiender

Men helt utan Gud
består livets grundsten -
Evolutionen












Fri vers av papillon
Läst 273 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-02-12 09:45



Bookmark and Share


  Svante
Bra! Snygg slutkläm med sista stycket.
2012-02-12

    Bim
..ja!,-där satt den,-snyggt och sanningsenligt präntat.
2009-02-13

  halmstrå
Tänka sig att det bara är tvåhundra år sedan... känns som igår.
2009-02-13

  Carola Zettergren
Snyggt, klokt och sant skriftat till den tappre Darwin!
2009-02-12

  vera gade VIP
Hans iakttagelser över daggmaskarnas betydelse för jordens kvalitet var även banbrytande - publicerade först i lantbrukarnas tidskrift-
att kunna se var hans styrka.
2009-02-12

  Björn Nilsson VIP
Hatten av för Kalle Darwin! Och har du inte läst hans underhållande bok om världsomseglingen med Beagle så borde du göra det! Finns i pocket.
2009-02-12
  > Nästa text
< Föregående

papillon