Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hon har tagit makten

hon knackar hårt
på min osynliga dörr
jag chippar efter luft
drar en darrande orossuck

rågblond och kornigt blåögd
(som jag alltid har varit)
låter jag henne komma innanför
min hud av blått stål

hon har inte förändrats
-inte sen senast
hon smeker mig
med sin tunga av glas

viskar snällt att allt är mitt fel
och jag nickar
förstår precis
nu har hon tagit makten -igen




Fri vers av vilsen
Läst 574 gånger
Publicerad 2005-09-02 13:26



Bookmark and Share


    viola raz
"..min hud av blått stål
....sin tunga av glas"

jag tycker om dina beskrivningar och dikten
har verkliga guldkorn. det glimmar här och var
fångar upp min blick. Tack!
2005-10-04

    ej medlem längre
Bra! fastnade speciellt för det andra stycket.
2005-09-07

  Elfrida
jätte bra skrivet. känner igen, vet precis hur det är..
2005-09-02

    Barbro. Norberg-Rönnlund
Alla blir vi "små" ibland och "viljeslösa".
Du har fångat känslan bra här !
2005-09-02

    livräddaren
uschusch så hemsk!låt henne inte ta makten!älskar dig,det vet du!!!
2005-09-02
  > Nästa text
< Föregående

vilsen