Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DU





Sök din mor, hon i väntan
seende genom tid och
glas
hon din barndoms rede
med rötter djupt
greppande jorden i
rämning
i fredstid sina sidorötter
spred

inga vassa klingor bet
dit bo
väggarna högre och högre
restes

se med vemod varje gång
du henne möter
hur hon krympt blivit mindre
sedan sist
i dig hennes blick fäster
på tå för armar i omfamning
inte det minsta tafatt

orden

I den stunden sprider sig
hennes rötter djupare i
jorden
och de höga vallarna i
din barndoms vagga
faller.





Fri vers av Vildand VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-16 11:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real