Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till världens kompis...


Kramen på dig

 

vi har färdats genom galaxer

utforskat rymden

 en gång dog vi i ett svart hål

raceade genom sikelceller

uppstod  i gamla filosofer

 

med varsin öl på en bänk

i svartaste natt

dödade vi gud

 

när planeterna sjöng

i saturnus ringar

så var jag freud och

du var jung

 

våran närvaro

fyllde den totala tystnaden

med bara oss

 

man kan  inte

komma närmare

än så

 

 




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 447 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2009-03-14 01:18



Bookmark and Share


  friheten
Vacker
2009-03-16

    GaiaKaja
hög känsla och varje ord bär sin egen kraft, bildar ärliga meningar som är i en ytterlighet, i en innerlighet...så som sanning ska vara. tack
2009-03-16

  Hans Christian
ett underbart flyt i texten utan en massa tecken precis som Bruno K Öijer...gillas !!!!
2009-03-16

  Tera
Denna var verkligen speciell med ett djup och en stor kärlek!
2009-03-16

    Bodil Sandberg
Älskas..bilden av en tjeja som jag var bästis med en gång i tiden dyker upp för min inre syn..hon var så speciell och kul och härlig..tyvärr gled vi isär..som det så ofta kan bli

underbart fint skriftat..kära skickliga poetissa!kramen
2009-03-15

  Cosmic Johanna
Wow,

denna har rymd så det räcker!

Applåder!
2009-03-15

  Sladjana Zubcevic
"våran närvaro

fyllde den totala tystnaden

med bara oss"
Underbart skrivet min vän.
2009-03-14

  Berit Robin Lagerholm VIP
Underbar dikt om vänskap stor som rymden
Orden fyller en med närheten och storheten.
En mycket fin dikt.
2009-03-14

  Mike
Jäklar vilket underbart språk! hur du beskriver eran vänskap är helt fantastiskt!
2009-03-14

  Måna N. Berger
En gång upplevde jag en sådan närhet också med världens kompis, du får mig att minnas. Ändå gled vi isär. Men det gör planeterna också..
Underbar vänskapsdikt den här!
2009-03-14

  durr
"våran närvaro

fyllde den totala tystnaden

med bara oss"

Åh vad jag saknar en sådan närhet.De orden är nästan smärtsamma eftersom jag vet hur det känns det är en NÅD att få uppleva.
2009-03-14

  Suzy med punkterna
Kan bara kallt konstatera att jag känner mig avundsjuk samtidigt som jag känner glädje för er vänskap........I mörkret på varsin parkbänk
2009-03-14

  Caprice! VIP
Nej, det kan man inte!
En nåd att finna en sådan vän.
Lysande, Carola!
2009-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren