Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
där hav och land möts


Om allvarliga kär-lekar

Var det handen vid höften,
den kvardröjande blicken
den som talade om längtan

eller var det bara det,
att din hand bar den värme,
som fick mitt hjärta att smälta

kanske ångrar vi oss
nästkommande nymåne
eller förevigar vi de band
som sakta flätas samman

löften är inte viktiga
endast de ögonblick
som stod skrivna i tiden

än har vi inte brustit uti
endast höljet själver
den som tär och mildar

blomstrar vi till sommaren
eller blir vår existens
endast ett vittne för
vårens längtan

det oviktiga följs
av kyssar som förseglar
talar endast det språk
som bärs av hjärtats längtan

här och nu
inget mer

än här och nu


vittnet blir fågeln i skyn
i vargens vittring
och i blodets skälvande






Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 474 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2011-01-19 09:44



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Vilken proffsig poetissa du är som på detta vis kan uttrycka dig så innerligt vackert om det vi alla behöver - kär-lek. Ljuva rader som får mina vårkänslor att ta ett ordentligt skutt inom:-)
2011-05-06

  Ulf Lagerholm
Det har sina sidor att gestalta kärlek. Ofta läser jag tröttsamma alster som skriker ut sina pinsamheter. Dock lyckas du med råge hålla dig på rätt sida om den pekorala gränsen. Läser man noga står en hel del god poesi att finna. Och passagen;

"blomstrar vi till sommaren
eller blir vår existens
endast ett vittne för
vårens längtan"

är inget annat än obetalbar.

Hattlyft!
2011-02-27

  Lasseman VIP
Wow! när jag läser din fantastiska text så längtar jag oerhört mycket till våren!.. vet inte varför men så är det .. applåder
2011-01-22

    Jnåt
allvarligt talat, så ska en kär-lek vara.
2011-01-19

  Erik Hall
Oj, det blev visst två kommentarer, men det får vi nog leva med!
2011-01-19

  Erik Hall
Fin poesi!
2011-01-19

  Erik Hall
Fin poesi!
2011-01-19

  Anna*
Riktigt vackert skrivet!
2011-01-19

  Linda CH VIP
Sparas! Underbar läsning.
2011-01-19

    ej medlem längre
Underbara poesi!
2011-01-19

    ej medlem längre
om man ändå kunde leva lite mer så... strålande vackert!!
2011-01-19

  Peter Olausson VIP
vacker, klok, lyrisk!
2011-01-19

  Teresia Ridell
Helt underbart !
Kanske är det så som Afzeilus sjunger i nån låt (minns bara vagt nu) att kärleken är som bäst när den bara når förälskelsen ?
2011-01-19

  Jack E. Gladh VIP
Här pulserar poesin ända in i hjärtekamrarna.
2011-01-19

  aol
e så vacker poesi som tränger mitt hjärta och sannar kvar
2011-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund