Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Han bor i mitt hem.


Den grekiske guden

Det har flyttat in en grekisk gud hos mig.
Ett litet gult rum, alldeles invid ytterdörren.
Där har han flyttat in.
Alla kvinnor jag känner tappar tungan
varje gång de ser honom.
Ofta pratar vi om livet och Gud
och om man ska äta kolhydrater före eller efter träningen.
Hans solbränna blänker.
Vet inte om han känner hopp inför min agnostisism.
Jag väntar i alla fall Amos i brevlådan när som helst.
Igår låg han i ett hypnotiskt tillstånd i soffan
med en calzone i näven. Juventus spelade.
Några timmar senare blandar han en proteindrink efter sin träning.
\"Det här pulvret har jag med för att det bränner underhudsfett.\"
säger han och tömmer en Semper-skopa i den vattenfyllda plastburken.
Jag ler och håller mig till mina ägg.

Det är kul med inneboende.




Övriga genrer av Ulf Popeno
Läst 447 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-09-12 09:58



Bookmark and Share


  slamkrypet
*s*gillar d här...
2005-11-15

  Saga-Sofia
Haha. Anar att du kastat ut veganen. Härlig liten dikt.
2005-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno