Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hjälpsamhet

Lånar ut mobilen
till blatten som söker sin mor
får tillbaka den
skakar hand som en man
går vidare

Det är så lätt att hjälpa till
trots att blicken flackar
och tiden passerar
livet likaså

Skänker lite mynt
till det Engelskspråkiga skägget
för att det
för en gångs skull
inte spelas deppigt dragspel
i tunneln mot centralstationen

Det är så skönt
när pengarna går till annat
än aluminiumpacketerad käftlycka
och snabbmat

Skägget köper säkert något,
något att sniffa i sig
när livet krampar sig fast
i Göteborgs gråzon
och tidningssängar

Det regnade inte idag
som jag trodde det skulle
men jag gav en neger
trettio kronor till en bussresa

Stolthet är känslan
som växer när man delar med sig
att vara hjälpsam
trots att det är mulet

en hjälpsamhet
står på egna ben
högt över oss andra,
kontrar
smyger sig neråt

vid någon annans behov
i ett mångkulturellt köpcenter
vid en alkis som somnar ståendes
i centrala Göteborg,

Peter Lemarcs toner säger
"det är så gott och må gott igen"
det är någonting jag tror på,
trots att höga bonusar
delas ut
för skattepengar
och att Saab säkert slaknar
och Volvo väljer samma väg
i samma korsning

Kungspackapendeln
spritdoftande frölundaiter
de hoppar av i Lindome
jag sitter kvar förbi Hede
för destination Kungsbacka

Jag ger ut en hjälpsam tystnad
för att rädda mig själv
när jag sitter och småler
tänker på Färjestads
17-2 sammanlagt i semifinalspelet.

Tar bussen hem,
till ett sömnigt ingenstans
hem till det gröna Frillesås,
det är så jävla skönt
att vara hjälpsam ibland.




Fri vers av KevinBroberg
Läst 407 gånger
Publicerad 2009-03-26 00:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg