Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyssen

lakritstunga citron smekte
hans smak över hudens
inbjudande varsamma

sjöng läpparnas puls
brann genombrott
så levande i en enda kyss

hon glömde aldrig
 den sommarvarma tjärdoftens
vibrerande i luften

inte händernas heta strålnig
mot nackens veka

kyssen

kväljande grådagar
vill hon så gärna minnas
den omvälvande känslan
innan hon fick samma färg
som dagarna

 trött suckar hon då
kanske var den bara något
hon sett på film

kyssen 
för så länge sedan

 




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 283 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-03-29 21:28



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Underbart!!Man får bilden av henne..funderingarna som små fluffiga lyckomoln puffandes över ..kanske var det bara i en film..men så gott att bära dessa tankar!
2009-04-01

    Pivvi
så oerhört vacker och åhhh HELT otrolig !
2009-03-30

  Marlboroman/Hg VIP
Jag vill kyssa dina ögonlock
bara snabbt och smärtfritt
För du är både "det" och "och"
och både "svart" och "vitt".
2009-03-30

  Berit Robin Lagerholm VIP
Kråkastavning Förlåt
Glömde bokmärken denna.
2009-03-30

  Berit Robin Lagerholm VIP
En helt underbar dikt. Bara en njutning att läsa.
Förmedlar så starkt i färggrannhet gångna upplevelser minnens framtoning och saknaden va stark hågkoms. Mycket bra Carola.
2009-03-30

  Suzy med punkterna
Ett minne som lever är alltid sann
2009-03-30

  Måna N. Berger
Nej, ett så levande minne, med doft och känsla, är inget hon såg på film..
2009-03-30

  Ilona _L
Hm,hm,hm,hm,hm,hmmmmm... jepp, den längtan... fint fångad!
2009-03-30

  Lena Krantz VIP
Det här var riktigt riktigt bra.

Dikten sveper med mig och det är inte utan att jag får en tår i ögat!
2009-03-29

  inutimonster
åh snälla jag får kyssabstinens!
2009-03-29

    ej medlem längre
OOOOOOooh gud jag tackar för denne store poet, tack för dina vackra ord o känslor!
2009-03-29

  * Ammi *
drömmen om det som var ..
bravo!
2009-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren