Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blev påmind om fjolårets dikt...vill bara önska er alla en glad påsk osv.
Håll till godo med en repris *ler*




Kom så drar vi!

 

 

Häxor och häxmästare

både stora och små

samla nu era krafter

till kullarna som är blå

 

Med lättsamma sinnen

det vankas för fest

blåkulla ska nu dansas

från öst till sydliga väst

 

Så packa edra flaskor

och ta fram en enkel hatt

vi ses sen alla glada

och skapar minnenas natt

 

För runt den stora elden

det är där allting händer

så missa inte chansen nu

att få smaka på livets ränder

 

Mig finner ni bakom trädet

som viskar sagor för barn

där sitter jag och tuggar

på spik från en gammal kvarn

 

Så ta nu kvastarna och res! 

Må gott och hoppas vi ses!

 

 




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 488 gånger
Publicerad 2009-04-09 21:33



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Favorit i repris.
Glad Påsk!
2009-04-11

  JNI
helt underbar !

klart jag plockat fram kvasten :)
2009-04-10

  Carola Zettergren
GLAAAAD PÅSK!!!
2009-04-09

    Lindizz
härligt..kommer med min kvasten:)
2009-04-09

    Nattviol
tur det finns mobilt internet..
här kommer en vittnesskildring
från kvällens happening på Blåkulla:

"det är hett, sprakande, berusande
det dansas och sjungs, en del ylar
i ren livsglädje.. och där - bakom trädet
sitter Lyckohäxan herself och ler brett
med spikar i munnen.. man kan ju undra
varför.. nåja, hon verkar lycklig och det
är ju huvudsaken.. men vänta, nu händer nåt..
ja, några andra ystra häxor har upptäckt henne
och drar nu entusiastiskt ut henne mot
eldens glödande sken för att dansa
med henne.. och där.. där försvinner hon
med ett brett leende in i dansens rytmiska virvlar.."

slut på kvällens rapport.
2009-04-09

  micke marin
cooolt! jag kommer genast! tar med några gamla spikar!
2009-04-09

    Bodil Sandberg
Sô fort göbben börjer snarke höpper jag öpp på kvasten..vi ses sen då!!ska bli kul!!


härlig påskpoesi!!!
2009-04-09

  ~Leonardo~
En bra repris...då samlas vi alla kring elden..och firar vilt i Påsk.
mot blåkulla.... =)
2009-04-09

  Blåbäret
givet!
kommer med kvastfart :)

Glad Påsk!
2009-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du