Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jaguaren på jakt I

Smidigt och ljudlöst
smyger hon fram

Med sin specialbyggda rygg
och smidiga kropp
tar hon sig fram genom gräset

Spetsar öronen
lyssnar efter belåtet snusande
från ett intet ont anande byte

Rycker i ena morrhåret
Magen kurrar
Hon måste komma närmre

Smidigt och skickligt
sätter hon ner sina stora tassar
Smälter ihop med marken

Svansen rycker
Slickar sig om käften
Snart ska hon lapa blod......

Vädrar i luften
får upp en ny doft
Människor

Hör hur någon snubblar
i mörkret
Trycker sig mot marken
Nu är hon rädd
Visar tänderna och morrar

Bytet har flytt
Hon morrar dovt
fäller tillbaka öronen

och blixtsnabbt
går hon till anfall




Fri vers av Missi VIP
Läst 506 gånger
Publicerad 2005-12-21 16:15



Bookmark and Share


  rebecca d
den tigern såg man framför sig...i ala röresler o händelser o lukter o ljud
2005-12-21

  claes fredelius
Väldigt suggestivt "missy"
Man känner spänningen!
Svårt att säga något negativt
om den dikten...
2005-12-21

  Lena Larsarp
Jag förstår inte riktigt grejen. Jag ser det mer som en ren beskrivning om en jägare och byte, utan inslag av något "poetiskt".
2005-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Missi
Missi VIP

Mina favoriter
dina ögon