Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har slutat släcka bränder.



Mina händer är svarta av sot
för jag har eldat och skapat
bränder
fått folk att hals över huvud
fly från brandrök och
nedbrunna visthusbodar

jag har rasat
jag har svurit eder
det har osat straff
och påföljd
kom inte hit jag ber er
jag är den som kräver att
vara offer
den som förrädisk ligger
och pyr
för att plötsligt slå upp
i lågor

ni enfaldiga ni likasinnade
kom och se på
när allt brinna ner till
grunden.



Ty här finnes inga hjältar
kvar.





Fri vers av Vildand VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-01 13:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real