Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig på en Måndag


Den första dagen är den värsta,och svår att förgylla. Det är liksom inte tillåtet med ett glas rött, eller ett glas över huvudtaget.

Måndagen  förväntas vara tråkig, man ska veckohandla,röja efter helgen och för sundhetens skull bör den också innebära en lååååååång promenad, då helgens kalorier ska förbrukas.Det är då livets få och små guldkorn ska omsättas till plågor, för att få igång näringsomsättningen. Fast man förväntas vara hemma, om nu Lördagsvännen skulle råka komma ihåg var han glömt mobilen. Att det inte är ett intressant  möte för mig spelar ingen större roll, det enda positiva han lämnat kvar är just mobilen...

Fast jag har varit duktig idag. Alla inköp till veckans matsedel (som också ska göras på en Måndag) är redan gjorda, till lägsta pris förståss. Taxen fick en ovanligt lång promenad, fyra kvarter minst och eftersom hon faktiskt har problem med ryggen borde det ju vara tillräckligt. Jag vill absolut inte utsätta min kära vän för några påfrestningar. Under promenaden passade jag även på att lämna mobilen i lämplig brevlåda. Med lite tur blev jag sedd av hans fru, då kanske han lär sig att en gång för alla hålla reda på den!

Otoligt nog röjde jag efter helgen redan igår, vilket ger en svårartad Måndagsabstinens, men eftersom jag varit väldigt ekonomisk och köpt köttfärs för 29.90, korv för halva priset, samt ringt dagens mobilsamtal till barnen från Lördagsvännens telefon, så räckte pengarna till en alldeles ny baginbox. Högst upp i mitt kökskåp
hittar jag sedan det som räddar dagen, nästan oanvända muggar av fransk keramik...

Det är liksom inte tillåtet med ett glas rött, eller ett glas över huvudtaget.





Övriga genrer av carimba
Läst 345 gånger
Publicerad 2005-09-19 19:50



Bookmark and Share


  Markattan
Å jo, visst är det tillåtet med ett glas eller två...även på en måndag.
Och även jag hoppas att taxatjejen mår bättre.
2005-09-30
  > Nästa text
< Föregående

carimba