Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se mig som en fjäril


Om du ser mig ta form
av en skorpion som
darrande riktar gadden
fylld av gift mot min
strupe
och gyllene gult sprids
giftet djupt i mina
ådror
förlamande isande kallt

då överlever jag

ser du däremot en fjäril
som trotsigt kränger sig
ur sitt skal
en långsam födelse
en vinges lätta darr
känselspröt uppfångande
allt i dess närhet
en vinge len
skimrande färger likt
påfågelögon och
stjärngräs

då flyger jag och sätter
mig på din vackra näsa
och faller död ner
i din famn.






Fri vers av Vildand VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-04 12:51



Bookmark and Share


    JeSö
Bara....helt fantastiskt!
2009-05-09

  korpfjäder
Du träffar mig med bilden av den som måste förgifta sig själv för att leva...
och får mig att kippa efter andan när jag ser att den vackra fjärilen skulle kunna vara min önskan som i sin förföriskhet faktiskt dödar verkligheten
Gillar den här utmaningen!
2009-05-04

  Eva Langrath VIP
Oj jag skulle önska du blev en fjäril som inte föll död ner i min famn. Vilket driv i texten.

Eva
2009-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real