Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diskret simmare - haiku

Endast en krusning
ett V på vattnets yta
förråder bävern




Bunden vers (Haiku) av papillon
Läst 305 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-05-06 20:57



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en naturlyrisk haiku, ögonblicket väl tillvarataget...ja !
2009-06-03

  Björn Nilsson VIP
Bävrar lär finnas ända inne vid Årsta holmar i Stockholm, fast jag har aldrig sett någon. Bäverbitna träd har jag däremot sett längre ner på Södertörn. En bäver vill man inte bli biten av, hur naturbiten man än är!
2009-06-01

    papillon
De är ena hemska bitar när man någon enda gång får se dem uppe ur det våta - blir de skrämda daskar de sin platta svans mot vattnet med en ljudlig smäll innan de dyker. Men när de simmar ligger de lågt, lågt i vattnet, bara nosen och lite av huvudet ovan ytan, det är faktiskt bara bogvågen som förråder dem.
Men spåren efter deras arbete på stränderna är tydliga nog - fällda träd kors och tvärs, stigar genom slyet, rutschkanor ner längs strandbrinken och sumpskogen förvandlad till dämda dammar.
2009-05-08

  halmstrå
ett v på ytan... men är inte bävrar rätt stora gnagare med bred svans som de plaskar ljudligt med?
2009-05-07
  > Nästa text
< Föregående

papillon