Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trodde att det hår tillhörde antikens Grekland. Men fan det var hela tiden inom mig själv. Tänk hur fel man kan ta.


ARIADNES AVSLITNA TRÅD

Vilse
i den mörka labyrint
jag byggt åt mig själv
I tron att det var ett skydd

Ariadnes tråd
är skör och söndersliten
jag står panna mot panna
med en åldrad Minotaurus
och hittar inte ut.

Livet
reduceras till 
svart stig
som endast går ut på
att ängsligt 
iaktta varje steg

Tankar ekar
och
jag drunknar snart
i mina egna hjärtslag

Ser inte ens
ljuset
i slutet av tunneln.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 273 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-05-12 08:48



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag vet inte riktigt varför jag gillar den här texten, kanske på grund av historiens vingslag, själva det klara, som källvatten, språket, än kan det vara formen eller de tankar och känslor den väcker där jag slarvigt sitter och läser o även sedan på mig likt katten sträcker?
trenne tulpaner från skånes land får den förstås
2009-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth