Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bär mig ljus




Viskningar i gångar
lågmälda rop ur
gruvorter
glömda

sprängda klippblock
under dalar och sänkor
över upphöjda kullar
ingångar stängda
förseglade

Luftfickor bevarat ben
och kranier
bärande balkar brustit
har
rop ur tunga jordmassor
tystnat
fjäderlätt vilar vingslag
vid förslutna utgångar

under jord
långt där nere
i gångar och
tunnlar
bergvägg hög
mot månar och
himlar

Minnet av bedjande
röster ljuder

bär mig
bär mig upp
bär mig ljus.





Fri vers av Vildand VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-14 07:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real