Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag är inte bättre själv


hur behandlar vi våra gamla?



ett sjukhem med 18 boende
är alldeles för stort och opersonligt
stimulerar inte till trivsam gemenskap
om tiden skulle finnas

vad gör man på en institution?
man känner då inte gräset under fötterna
inte vinden i håret
man känner inte lukten av lök som steker i pannan
och rummet man sover i är inte det minsta hemtrevligt

det finns ingen naturlig samvaro

18 boende, inte personer
bara några som behöver vård
vård?
en kropp att ta hand om

tvätta
klä på
mata
medicinera

sen vidare till nästa
kanske lite mer självgående
mindre tid där
så skönt då hinner jag med nästa som behöver helskötsel

frukost
lunch
middag
kvällsfika
sittande framför bordet
eller liggandes i sängen
vila emellanåt

aktiviteter?

gudstjänst

någon sångstund

titta på tv

sitta på balkong








Övriga genrer av Trädflickan
Läst 378 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-15 01:32



Bookmark and Share


    johanni
Mycket bra tankar nedskrivet. Man får hoppas att det går fort med "knall å fall effekt" när den dagen väl kommer.
2009-05-16

  Maria T
Kanske blir kroppen väl
omhändertagen
men vi är ju inte bara kropp.
2009-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Trädflickan
Trädflickan