Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvätt med Rigmor

Rigmor Gustavssons bacharachplatta
Kanske lite väl smetig - fast bra
Sorterar en jättetvätt igen i tre högar
Stereon överröstar diskmaskinen

What do you get when you fall in love?
Ännu mer tvätt? Fler hårstrån i handfatet?
Bossa är överskattat - insmickrande och slickt
Låtsar hetta men är slött som en fet katt

Jag vill att Rigmor skall göra en platta till
med Karl-Martin Almqvist, lite råare, sexigare
Längtar så kolossalt efter "love"
att jag lade dotterns kläder till sonen

Så är det, gubbe lille - sakta men säkert
Du normaliseras vare sig du vill eller inte
Vemod, normalitet och en återfunnen tro
Tänk om hon gjorde en platta med standards?

What\'s it all about when you sort it out, Alfie?
Saknad, kärlek, sentimentalitet och vemod
Och korta, korta ögonblick av underbart
Fast det är en annan skiva, en annan artist




Övriga genrer av Cinemiracle
Läst 319 gånger
Publicerad 2005-09-21 18:47



Bookmark and Share


  Rublev
En lite annorlunda tonfall,
som landar väl i min själ...

Du är orienteraren som finner din väg
genom livets alldagliga snårskog!
Förundras över din kompasskänsla, ditt balanssinne...
Eller är det kanske dina mullvadsfasoner
– att murvla runt bland dina egna rötter
och undersöka vad som är i det som synes vara
Om ursprung och källflöden...

Mustigt, underfundigt och vackert diktat
med den känsla av äkthet som genomsyrar
allt jag hittills läst av dig! :)
.
2005-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle