Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vita som snö


en liten vit varelse
med blodiga tassar
kan inte gömma sig i snö

det är ditt fel
du finns inte
mumlar mannen med mungiporna

små trasiga tassar
söker förgäves få fäste i skarsnö

senil ondska
halvt genomskinlig
platt som skuggan
drabbar de invigda redan vid unga år

drevet skakar
krampar av tomhet
vittrar svaghet och sårbarhet
slickar de röda spåren vita som snö

allt är möjligt för den som tror
ropar den framgångsrika profilen
medan pedofilen omärkligt avdunstar
från den rymningssäkra bunkern

hon gråter
men inga tårar

i hennes knä
en nyfunnen vän
som slickar sina tassar




Fri vers av Rublev
Läst 963 gånger
Publicerad 2005-07-25 19:30



Bookmark and Share


  stannar kvar
ag läser flera gånger och njuter. Underbart skrivet. Älskar ditt språk.
2005-12-23

  HQ
Det här är en dikt som man kanske kan tolka på olika sätt...men jag har hittat mitt...och jag gillar den.
Den är vacker fast att den gör ont...
2005-09-14

  Cinemiracle
Den här tyckte jag spontant mycket, mycket om! Jag tänker återkomma till den flera gånger i mindre dåsigt skick :-)
Som allt av äkta läsvärde har den flera bottnar och jag ser fram emot att utforska dem mer.
2005-07-25

  Rublev
Har koncentrerat slutet.
Den första versionen löd så här:

. . .

Genom mörka moln
plöjer en ensam snöklädd bergstopp

förföljd av en lekfull reva
en himmelsblå delfin
som tumlar runt bland skyarna
och lockar solens strålar
att dyka djupt, djupt ner

ända ner till gräset, fjällbjörkarna
och de glittrande bäckarna
som porlar av smältvatten

Lutad mot bergets blanknötta fot
sitter en liten flicka och spelar silverflöjt
I hennes knä ligger en nyfunnen vän
och slickar sina tassar

.
2005-07-25

  Saga-Sofia
Du höll mig, hårt, fram till punkterna. Suggestivt och kittlande. Vid ... tappade du mig. Funderar på varför.

Tycker mycket om första halvan.
2005-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev