Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skälver en aning

du simmar i trädens lövverk
tumlar runt i grönskan
jag står länge och iakttar

nu vilar du i gläntan
ljusomstrålad
slätar ut skrattrynkorna

i motljuset syns din sårbarhet tydligare
dina händer skälver en aning
kammar ditt gyllene hår
låter det falla fritt

du är så vacker
dina ögon så sorgsna
och din själ är utlämnad
åt min längtan




Fri vers av Rublev
Läst 359 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2020-04-14 18:30



Bookmark and Share


  bumerang

En filtrering av skönhet när den är som mest glödande genom en skrivkonstnärs ögon.
Så glad att jag inte missade denna.
Tack.
2021-03-24

  Saga Nordén
Blir innerligt rörd av denna text. Känns genomtänkt och genuin! Heja
2020-04-22

  Marita Ohlquist VIP
Ser texten som en tavla, med gyllene ram!
2020-04-20

  ia VIP
Du är en sann poet, dina ord lindar runt och fångar in. Ord som stannar kvar och tillåter ett leende lekfullt infinna sig.
"Ljusomstrålad"... briljant!!
2020-04-17

  Solweig Jansson VIP
Vackert !
2020-04-15

  Engel
Poetens blick.
Du har den.
2020-04-15

    ej medlem längre
Så innerligt följer dina ord ljusets rörelser och tecknar ett ömsint porträtt. Särskilt fastnar slutstrofens vackert gestaltade längtan.
2020-04-14

  Saga Nordén
Underbar läsning. Timid och äkta text!
2020-04-14

    Max Poisé
Vackert och ömt...som en liten målning med ljuva färger!
2020-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev