Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rådimma


I rådimman flyktigt
min längtan bär
där någonstans
min försvunne.

Nätter i dåtid ljumma
famntag runt kärleksört
och nässlor.

Under hud sammetslen
brinner blåsor i sprickor
och uppror.

Dina händer vandrar
obevekligt över
mitt land min kropp
och för alltid i mitt blod
du glöden släcker.

I rådimman frukterna
härsknat har i min
famn
och min hud under
dina handflator
skrumpnat.




Fri vers av Vildand VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-05-18 09:32



Bookmark and Share


  Hans Christian
"Under hud sammetslen brinner blåsor i sprickor och uppror" superb poesi !
2009-05-18

  korpfjäder
kölden och den ensamma tanken..
det är vad som når mig när jag läser - kanske speglar jag min egen avlägsna tanke, det som en gång var... det gamla skrumpnar under minnet. Men finns någonstans i nutid något att fylla den torkade huden med?
2009-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real