Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skulden i mitt hjärtats sal

Vem går bakom mina dörrar
när jag vackert stilla står?
Vem smäller i mina portar,
och försvinner - utan spår?

 
Jag vrider kvickt på nacken,
smyger runt tillvaron min
Vem vrider om mina nycklar,
låser min kärlek in?


Jag skymtar en flyende skugga
Mina korridorer jag jagar den längs
Lyssnar till ljudet av dörrar
som öppnas - och stängs


Så plötsligt, jag hinner ifatt
I mitt hjärtas sal, i dunklaste vrår
Öga mot öga i mörkret,
Skulden framför mig står


Han skrattar åt min häpna min
Skulle du verkligen älska få?
Du som i kärlek krigat och sårat,
skulle jag bara låta dig gå?

 

Skulden stänger mina dörrar,
vrider om nyckeln i mina lås
Av kärlek jag ej får belönas
Av kärlek jag ska förgås




Fri vers av Missi VIP
Läst 622 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-19 20:01



Bookmark and Share


    Loffe
Melankolisk och vacker med bra formulering.
Den här gillar jag. Tack för god läsning!
2010-09-27

  claes fredelius
Sorgset vacker och sann bild av kärlekens vånda
Väl formulerad
2010-06-05

  rebecca d
fint rimmat och fin stämning i dikten...söt, men också lite vemodigt
2009-05-20

    ej medlem längre
Får mig att tänka på hur det var
och hur det är
inget lätt
man är inte uppe och svävar bland molnen direkt

djupt berörande text
bra bra!

kram
Robin
2009-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Missi
Missi VIP

Mina favoriter
dina ögon