Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄLSKOG


Jobbet ute på vedbacken
den tar musten ur mig
veden är så ofärdig
och ofärdig ved är sur

den haltar som en
skadad med stukad
fot
klabbar som kryckor
i olika längder

sabotage min
herre
du har inte kådan
i din hud
dina ögon ser den
inte brinna

dina händer hanterar
den inte varsamt
den är inte hanterbar
utan så illa kluven
och hafsigt slängd
torrt blandat med
vått

den luktar ättika
och kattpiss
den är uppkäftig
och svår
du har i min ved
satt oförglömliga
spår

tänk på det i vinter
när du sitter i ditt
eluppvärmda hus
luktar ättika och kattpiss
med ett stycke fnask
som ingen respekt
kräver.





Träd ska behandlas
som kvinnor
stammarna smekas
som ett sidenklätt
ben
grenarna likt armar
ömt famnar

då ska du prisas
som en prins med
vidöppna klykor
fyllda av sav och
saft
och din kropp ska
smörjas och fuktas
av doften från kåda
och barr

Fäll mig !!






Fri vers av Vildand VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-21 13:53



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
underbart mustiga ord
2009-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real