Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till Pappa



i syrenbuskarnas viskande djup slumrar humlan förnöjt.

Hon har åter igen övervunnit naturens lagar.

solen vaknar och smeker sin älskade humla med värme.

Dags att flyga vidare, trots att det är omöjligt.

Du förstår, gud förklarade för henne att vingarna inte bar hennes vikt.

Humlan frågade varför fadern skapat henne så.

Han svarade: livet är orättvist!

men hon gav inte upp.

Varje dag trotsar hon alla livets lagar och flyger.

Om man kan kalla det flyga vet nog ingen.

Men hon svävar mot skyn, andas in morgonsol och pollen.

Underbart är livet, för en humla med vilja.




Övriga genrer av Kvarlämnad
Läst 269 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-29 16:57



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Sockerdricka gillar de också...

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=865376
Left behind

Rim Tanka ~ Kvarlämnad
***

Vi ligger på ett
ladugolv med rester av
hö - stilla natten

lyssnande efter skrapljud
av andra; sommarkatter

LPWJ 18/03/09

2009-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Kvarlämnad
Kvarlämnad