" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

inspirerad av en kommentar från Ulf Lagerholm, på min dikt "Saknad"




det var när luftens dofter skulle beskrivas som de tycktes försvinna

 

minns du dofterna,

hur de fyllde våra näsborrar

erinrade våra sinnen

om dagar av upptåg och lek

om picknick i det gröna

på rutig filt under sommarparasoll

 

hur farmor förknippades med allt detta

och ännu mycket fint därtill

 

hur nyckelpigan under luppen blev grotesk i våra ögon

hur vi visslade mot grässtrån

och klättrade på stegar

 

hur dofterna

förblev orörda

         likt en finstämd inramning

som stannade kvar

 

                 *

 

minst ett kvartsekel senare

fångade någon väldoften

burkar med skruvlock fylldes

och ett rutnät lades över alltihop

 

vet du,

jag tror att det var när matriserna inverterades

som dofterna avtog och skingrades

kanske ville de inte beskrivas

som en lösning till en allvetande differentialekvation

kanske var de mer än en tensor i tredimensionell rymd

måhända fattades en term

 

men vid sin ursprungsplats i farmors hem,

kanske deras origo,

frodades de

 

utan minsta tanke på

att någon kunde vilja mäta deras utsträckning

definiera dem i deras sfär

deras förmåga till bouquet

och aromers fläkt

 

vad skulle du sagt, Heisenberg,

om du varit med?

 

©  Birgitta Wäppling, 10 juni 2009

 

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 540 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-06-10 12:19



Bookmark and Share


  Lillasyster F
Allt går inte att beskriva. En del måste upplevas. Dofter är de starkaste minnesframkallarna tror jag mig ha hört någonstans.
Fin dikt!
2009-06-15

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!!
2009-06-14

  Michaela Dutius
En underbar text där jag upplever något av känslans och intellektets kamp...med oklar utgång även om jag anar varthän det lutar

Bokmärker
2009-06-10
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP