Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Även subtila sår påverkar

såret i mitt hjärta

läker inte på en natt

det tar tid att finna tillit igen

slå upp ögonen för hjärtats liv

Trädgårdar med gröna hjärtelöv

och fikonpalmer

Vila under dessa enorma blad

och inte ha bråttom med några planer

Ett liv i naiv tillit har jag njutit av

men betalade med

vikten av mitt hjärta i guld

och ännu tickar räntan av det

som skett i mina själsrum.






Fri vers av Cosmic Johanna
Läst 318 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-06-13 22:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Finberättat -
obehagsticket
formar
smärtvackert
2009-06-20

  Ewa Flower
Att vara öppen och sårbar, det känns!!!

Att leva, det känns!!!

Det är bra för vem vill vara en robot?
2009-06-17

  Ronny Berk
vacker poesi men med ett berörande budskap, känslan av sårbarhet väl förmedlad...ja !
2009-06-16

  Lars Hedlin
En tid att vila..bra läsning....
2009-06-15

  noname_realmind
Ja, det tar tid att bli hel igen... för när man bränt sig kostar det på och man måste ta det extra varligt med sitt hjärtas steg...
2009-06-14

  Eaglemountains VIP
En berörande text om hur svårt det är att glömma, och att finna tilliten igen, sår, även om de är små, hårfina i en hjärta, så kan läkningen ta lång tid, och ärren finns kvar.

Men det lär en att tänka sig för, och vara mer försiktig och avvakta - och att stilla sig en stund, under läkningsperioden.
2009-06-14

  walborg
Kära Du, så väl formulerat - en stor varm kram!
2009-06-14

  Eva Langrath VIP
Text som berör
2009-06-14

    leelee
Jo...det kostar ibland....och räntan...bra metafor...och ja...inte brâttom dâ, det är tid för rekreation.
2009-06-13

  livsdans
Oj...det var starka ord!
2009-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Cosmic Johanna
Cosmic Johanna