Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag följer dig, du en av mina skrivarvänner.



Inte heller jag valde att slåss
för min överlevnad
för själen kräver ett visst mått
av sinnesro

Själv delar jag säng med
ett laddat gevär
öronen på helspänn
ögonen aldrig softa och slappa
hökögon på skaft

har lärt mig hur jag hela tiden
ligger steget före.

Från vilket håll har jag att vänta
nästa angrepp
nästan så jag kan kalla dessa
människor för vädersträck

dessa som är utan kommer
i skydd av skogen från väst
dessa som skrämmer kommer
helt öppet från söder
dessa som är flummiga fulla
utan tanke eller förnuft
dyker bara upp från alla håll
och kanter
endast från norr är jag säker.

I norr ligger ättestupan
där det är lättare att ta sig
ner än upp
där har jag min safezon
ryggen fri med bara tre
håll att bevaka
så långt allt väl

kanske någon undrar
men var finns lagen
och ordningen
ja inte finner du den i de
norrländska skogarna
för har du sett filmen
jägarna
... då är du här.




Fri vers av Vildand VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-07 10:00



Bookmark and Share


  Miss Mod
Jädrar anamma, kvinna, stark text.
2009-07-08

  korpfjäder
Stark text det här - livets realiteter ur ett perspektiv men beskrivet som om poeten står lite bredvid och ser det man annars inte ser om man är mitt uppe i det.
Snygg vinkel!
2009-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real