Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Deras sista minuter, våra första




Hur känns det minuterna
innan det händer
vad hinner vi tänka
när allt står stilla men
ändå svänger
klara sig, klara sig inte
överlever, överlever
inte

vad ber vi om innan
det händer
vad hinner vi önska
oss
innan något går
sönder

tanken och känslan
är inte där
vissheten kramar
förlamar
förtvivlar
förblindar
och skriket


Djupt där inne
nere och under
pressar lungan
fylld av indragen luft
uppåt över utåt
högt ...
slow motion
blicken fryser
grusvägsknaster i
april

gapet skrapet från
okänd röst
ekar långdraget
och tröstlöst

det som inte fick hända hände
det som var helt det brast
det som nyss andades dog


vi som såg på
vi som drabbades
vi som förlorade
saknar ännu ingen
känner inte
tänker inte
kan inte
vill inte
vill inte

inte
inte
hör ni inte
tig ... icke alls !




Just då
i detta ögonblick
dog någon vi
kände.






Fri vers av Vildand VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-07-11 22:23



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Så starkt att tåraran kommer, vill inte!!!!
2009-07-12

    JoLu
så starkt så den tar andan ur mig...
2009-07-11

  korpfjäder
det ofattbara, det ohändbara som ändå måste fattas för att det hände... smärtsam sanning.
2009-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real