Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(för)svarslös

Man gör så gott man kan
med livet
försöker följa stigen
och sin inre kompass
men det skiter sig ändå
och hur man än gör blir det fel

rådlös
svarslös
utan att kunna försvara sig
inför de egna anklagelserna
står man där
och vrider sina händer
biter ner naglarna till roten
och gråter ögonen röda i tystnad

biter ihop lite till
och försöker le och vara hoppfull
inför nästa dag:
imorgon blir det nog bättre
imorgon vet jag nog vad jag vill med mitt liv

imorgon orkar jag nog förlåta mig själv
för att jag bara är människa
och därmed ofullkomlig




Fri vers av kia k-n
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-11 23:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ibland verkar det som om man måste ända ner ... till botten... innan det vänder uppåt igen.. Men vänder gör det. Du får läsaren att känna med dina starka ord
2009-07-13

    ej medlem längre
tror att livet är designat så. för att ständigt lära oss nya läxor. få oss att växa som människor. tänk vad långtråkigt det skulle vara ifall vi var "klara", ifall vi hade alla svar. man gör så gott man kan. och det är gott nog. kram!
2009-07-12

  Jules Blues
Jag kan relatera till allt i texten.
"Man gör så gott man kan"
2009-07-12

  Gawain
Ja, inte är det lätt i alla fall. Att leva. Att "bara" vara människa är nog det svåraste som finns.

Snyggt språk, starkt och väl förmedlat.
2009-07-11
  > Nästa text
< Föregående

kia k-n
kia k-n