Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där jag är född vill jag inte dö




Nu ber vi en stilla bön
om att jag ska bli mild
och inte längre så vild
att min röst blir snäll
inte skrikig och gäll

att jag vinner på travet
för pengarna åker till havet
till Hemsö där jag en gång
är född
en ö utan förbindelse
med fastlandet annat
än med färja

vandra bland lupinerna
smaka på hallon och
omogna blåbär
sitta på en stenhäll
där jag som barn en
gång lekte
le igenkännande åt doften
från soltorkad bark

var jag lycklig då
när friheten låg
öppen var än
jag såg
att sitta på en sten
mitt ute i ett hav
med bara horisonten
att fästa blicken på
var jag ensam då
var jag lycklig



vila mina ögon
vila min tanke
vila mina minnen
glömma
drömma
såja såja
sjyyyss, sjyyyss

blunda
lyssna tystnad
borta stim
borta larm
att här ute ha sin
frihet

långt från stad
långt från land
där på liten sten
få gå till vila
slumra djupt
till havets brus.






Fri vers av Vildand VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-13 14:18



Bookmark and Share


  korpfjäder
Rötter... om de är i ett havsbrus och en oändlig horisont eller i stadsdjungeln, talar gör de i alla fall. Och nog kommer väl döden att vara malplacerad var den än väljer att ställa sin tygtäckta korg...
2009-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real