Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blommor överdådiga likväl vissnar



Att skriva direkt ur hjärtat
är ett måste för mig
för börjar jag tänka hur
andra vill att jag skriver
duger inte orden
texten blir märklig och
främmande
då börjar jag ändra
stryker ord efter ord
och kvar blir bara
rubriken

men kanske det är
så det ska vara
barfotabarna skriver
direkt och spontant
utan tanke på att
briljera komplicera
sno sig med
märkvärdiga ord
krumbukter och
kullerbyttor i all
ära
men för det finns
det mer lämpliga
poeter som gör



jag skriver som jag
andas och lever
orden faller i samma
takt som mina andetag
när jag skriver sjunger
själen
jag rensar
ibland kastar eller hyllar
andra möblerar noggrant
och modernt
mig kvittar det lika

för naturbarna är så slängiga
och omöjliga att styra
de sjunger ofta och
gärna i höga toner
opolerat och falskt
men musiken kommer
direkt ur hjärtat
flödande levande varmt
...
oavsett om någon lyssnar.







Fri vers av Vildand VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-14 09:08



Bookmark and Share


  Vilsen Annette-hittar vägen
Härligt, naturligt poetat!
Gillar det mycket, det enkla och raka!
2009-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real