Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långtjärn




Tjärnen den bottenlösa
dit jag åker för rekreation

barnvänlig kräver min rygg
ofarlig så länge du håller
dig vid brygga grill och
utedass

Den är liten för att vara så stor
där den ligger djupt nerbäddad
i en grop

några kilometer från allmän väg
omgärdad av sanka myrar och
småvuxen skog

när du är där blir du förvånad
när första tåget passerar
... här ?

Rallarna har en gång brutit järnväg
spår som slingrar sig genom ensamhet
och dimmiga myrar

den ger en känsla av trygghet
går du vilse finns ett spår
att följa
en väg som leder dig någonstans
den förtar dock de vilda orörda
lika oväntat som ett kraftverk
i vad du tror i en outbyggd älv


Här i Långtjärn har jag varje gång
lämnat en del av mig själv
och när jag går sönder åker jag hit
och hämtar igen det jag förlorat och
behöver.





Fri vers av Vildand VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-17 09:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vildand
Vildand VIP

Mina favoriter
for real