Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid tanken på din andes fria fläkt

Precis den stund då himlen börjat glimma
av stjärnors tysta kall att varsamt strö
sitt ljus där dagen lagt sig ned att dö
går hemlig längtan ännu att förnimma.

Kom mjuka vind från ängens våta dimma
berusad med en doft av slaget hö
och finn din väg bland blomsters fallna snö
på sällsam färd i nattens skymningstimma.

Smek fönstrets vita glipor upp på glänt
isär med kraft så sinnlig, så direkt
att stolta stjälkar darrar i sin vas.

Berör den varma hud där pulsar bränt
vid tanken på din andes fria fläkt
som rör sig där så nära immigt glas.




Bunden vers (Sonett) av "Silver" VIP
Läst 1294 gånger och applåderad av 41 personer
Publicerad 2009-07-20 09:20



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
En tår fälldes , det måste jag erkänna. Så gripande intill varenda bokstav. O givetvis gick tankarna till min far, och min ensamma mor som saknar honom så oerhört mycket. Underbart vackert dessutom, med en känsla av skapande vackerhet. Briljant och enastående vackert!!/B
2009-10-26

    ej medlem längre
jag bockar och bugar för detta mästerverk. Tack.
2009-10-13

  Lillasyster F
Sommarnattsromantiskt skrivet. Jag ser vårt ställer i Västergötland framför oss när älvorna ansar över det nyslagna Holmagärdet och fönstret till blå rummet står och slår i vinden.
2009-08-18

    ej medlem längre
så vackert och så ömsint målar du en bild. jag avundas dig språket. rytm och rim. det flyter så lätt och ledigt i din penna. tack.
2009-08-05

  devilsangel
En fantastiskt bra text!
2009-07-21

  Jaramald VIP
Vackert hantverk! Mästerligt språk!
2009-07-21

    papillon
Visst är det sanslöst att ett versmått från medeltiden kan förmås att klinga lika friskt och sinnligt nu som då?? Detta är sannerligen en "klingdikt"! Hand - och fotapplåd!
2009-07-20

    JJ VIP
Helt ortorligt skickligt och vackert! Mvh. JJ.
2009-07-20

  Lindalou
Som en trygg smekning. Väldigt vackert.
2009-07-20

  halmstrå
vackert rakt igenom i en meter som bara är att älska.
2009-07-20

  © anakreon VIP
Änu en gång Guld till Silver!
Carl-Erik
2009-07-20

  walborg
Klassiskt vackert med rim och meter och ljuvliga bilder att gå in och ut i. Underbar dikt som jag tackar Dig för.
2009-07-20

  Sladjana Zubcevic
Vackert!
2009-07-20

  Lars P K
en luftig sonett i sann petrarcisk anda

det är få förunnat att kunna skalda så vackert och samtidigt få ihop alla jamber. ett mycket skickligt hantverk och på samma gång ett väldigt vackert konstverk.


tack för detta, tack för skaldekonst
2009-07-20

  aol
din dikt dess rik innehåll des rim vaggas mjukt ner i min själ
så betagande vackert du kan skrifta,
ett kärt bokmärke
2009-07-20
  > Nästa text
< Föregående


"Silver" VIP